POSITIES2023-08-22T14:52:31+00:00

Posities

Bij Value Investing wordt er gezocht naar aandelen die significant ondergewaardeerd zijn op basis van fundamentele waarden.

ASOS PLC

ASOS PLC ASOS PLC is een online mode retailer met Britse roots dat tegenwoordig wereldwijd opereert. Het aandeel is met [...]

Stellantis

Stellantis Stellantis is het nieuw gevormde bedrijf dat ontstaan is uit de combinatie van FCA (Fiat) en PSA (Peugeot). [...]

Peyto

Peyto Exploration & Development Peyto (PEY CN) is een Canadees olie en gas bedrijf. Het bedrijf boort voornamelijk dmv [...]

Metrobank

Metrobank Metrobank is een Britse bank, die in 2010 is gestart om te concurreren met de bestaande grote Britse banken. [...]

De aandelen van het Fonds zijn gemiddeld 50% goedkoper dan de waardering van de gehele markt en/of hun sectorgenoten. Een positie wordt met een tijdshorizon van 5 jaar aangehouden. Het vinden van ondergewaardeerde aandelen wordt op een structurele manier gedaan. Zo worden aandelen vergeleken met hun sector genoten en met de relevante industrie group, zoals GICS deze hanteert. Er is altijd wel een sector/land/aandeel waar het economisch tegenzit. Doordat aandelen op korte termijn door vraag en aanbod worden geprijsd, spelen menselijke emoties een grote rol. Hierdoor worden tijdelijke tegenslagen naar de lange termijn geprojecteerd, terwijl dit vaak mooie momenten zijn om te investeren in fundamenteel mooie bedrijven.

C3.ai is een groeiend technologie bedrijf met een lage waardering dat kunstmatige intelligentie in de cloud toepast om zo voorspellingen voor hun klanten te doen.
C3.ai analyse
https://ir.c3.ai/overview/default.aspx
https://youtu.be/hTYkEuls7GQ
https://youtu.be/PE7tdBk3Jcw

Brighthouse Financial (BHF US) is een Amerikaanse financiële dienstverlener met een koers/winst verhouding van minder dan 4 dat in een hoog tempo aandelen inkoopt.

BHF US analyse
https://investor.brighthousefinancial.com/
https://forewardcapital.nl/brighthouse-financial/

Peyto (PEY CN) is een Canadees olie en gas bedrijf met de laagste kostenstructuur van de sector. Het bedrijf boort voornamelijk dmv fracking naar aardgas.
PEY CN analyse PDF
Peyto Investor Relations
Frackers-Outrageous-Inside-Energy-Revolution – Amazon
The Frackers – Zuckerman – Bol

Alphabet is het moederbedrijf van het wereldwijd bekende Google en misschien wel het mooiste bedrijf ooit.

GOOGL US analyse PDF
Alphabet Investor Relations

Organon is een nieuw bedrijf dat als spin-off sinds juni beursgenoteerd is. Het was daarvoor een onderdeel van Merck. De missie van het bedrijf is de gezondheid van vrouwen wereldwijd verbeteren. Het bedrijf is op een bescheiden waardering gestart en wij verwachten dat het binnen 5 jaar minimaal in waarde verdubbeld zal zijn met een beperkt risico.

Organon & Co analyse PDF
Het herboren Organon bouwt als een bezetene – FD artikel PDF
Herboren Organon kan niet lang feestvieren – FD Bartjens PDF
Seeking Alpha: Organon: 100% Upside Potential From Recent Pharma Spin-Off
Organon presentatie Investor Day
https://blog.umd.edu/davidkass/2021/08/16/major-changes-to-berkshire-hathaways-portfolio-during-the-second-quarter-of-2021/
VEB Effect dec 21 over Organon

Stellantis is het in januari 2021 nieuw gevormde bedrijf dat is ontstaan uit de combinatie van FCA (Fiat) en PSA (Peugeot) en is de nummer 3 autoproducent ter wereld.

Stellantis STLA IM Analyse PDF
https://www.stellantis.com/en/investors/events-and-presentations
Merger of FCA and Groupe PSA Media Briefing – YouTube

Het aandeel Concentrix (CNXC) is als spinoff eind november 2020 tegen een bescheiden waardering naar de beurs gebracht. Het is wereldwijd de nummer 2 op het gebied van Customer Experience Management na het Franse Teleperformance.

Concentrix CNXC Analyse pdf
https://ir.concentrix.com/
TIP339: Common Sense Investing W/ Joel Greenblatt Youtube

Rolls-Royce Holdings PLC (RR) is een Brits industrieel conglomeraat dat gespecialiseerd is in Energie en Aandrijvings systemen.

Rolls Royce Analyse.pdf
https://www.rolls-royce.com/investors.aspx
https://www.bol.com/nl/p/prime-movers-of-globalization
Rolls-Royce | Small modular reactors – YouTube

Walgreens Boots Alliance, Inc. (WBA) opereert internationale ketens van drogisterijen en apotheken en profileert zich als een gezondheids- en welzijnsbedrijf met meer dan 18.750 winkels.

Walgreens WBA US Analyse.pdf
http://www.stefanopessina.com/
https://investor.walgreensbootsalliance.com/home/default.aspx
https://en.wikipedia.org/wiki/Dogs_of_the_Dow
https://www.dogsofthedow.com/2021-dogs-of-the-dow.htm

Superdry plc is een kledingmerk uit het Verenigd Koninkrijk en eigenaar van het Superdry-label. Het bedrijf is in 2003 opgericht door CEO Julian Dunkerton, die nog altijd 18% van de aandelen heeft.

Superdry Analyse.pdf
https://www.superdry.com/
https://corporate.superdry.com/investors/
https://retailtechinnovationhub.com/home/2021/4/26/peter-sjolander-looks-to-accelerate-the-reset-of-superdry
Interview CEO
Casus Greenwood Investors Superdry Youtube