WarnerBrosDiscovery

WarnerBrosDiscovery is de wereldmarktleider op het gebied van media content, scripted tv en op termijn streaming.

Het aandeel WarnerBrosDiscovery heeft per einde maand een beurswaardering van $31 miljard. Wij verwachten dat de omzet in 2023 $50 miljard zal zijn, met een EBITDA van $12 miljard en een vrije kasstroom van $8 miljard. Het bedrijf is daarmee gewaardeerd op minder dan 5x de vrije kasstroom van komend jaar.

Hun zenders worden in 220 landen uitgezonden in 50 verschillende talen.

In veel landen wordt er zo’n 50% van de tijd naar zenders van Discovery gekeken. De kosten voor het maken van real-life non-scripted content zijn veel lager dan voor het produceren van andere tv content. Het maken van het programma “Say yes to the dress” is een fractie (10%) van de kosten van bijvoorbeeld een willekeurige Netflix of Disney serie, zoals “House of Cards” of “The Mandalorian”. En door een focus op content dat global appeal heeft (natuur documentaires) en ook nog eens langer houdbaar is, heeft WarnerBrosDiscovery veel lagere kosten per uur content dan concurrenten.

Het aandeel werd via een spinoff van AT&T gelist. Passieve aandeelhouders hebben daardoor het aandeel waarschijnlijk verkocht doordat ze het als een dividend zagen. Management verwacht de huidige omzet van $39B ($12B EBITDA) te groeien naar $50B door de streaming activiteiten internationaal uit te breiden. Ook willen ze een beter platform worden voor hun adverteerders wat meer omzet zal opleveren en zijn er synergie voordelen van zo’n $3B per jaar te behalen. De content kosten van het huidige bedrijf van $20B per jaar schalen niet mee met de omzet, vandaar dat de insiders zo enthousiast zijn over de fusie. Het nieuwe bedrijf zal zo’n $57B aan schuld hebben, zo’n 5x EBITDA. Dit is aan de hoge kant, na de Scripps deal van Discovery was de leverage ook zo hoog, maar wist CEO Zaslav dit in 1 jaar tijd terug naar investment grade te dringen (3,5x). Het Foreward Value+ Fund heeft een positie in het aandeel WarnerBrosDiscovery en investeert graag mee met John Malone die deze deal zo omschrijft: