Trading Strategie

De Trading strategie gebruikt tot 25% van het kapitaal van het Foreward Value+ Fund.

De Trading strategie heeft als doel om een stabiel rendement tegen een acceptabel risico voor het fonds op te leveren. Dit wordt voornamelijk gedaan door Put of Call optie posities te schrijven op 20 tot 30 verschillende aandelen posities van ongeveer 1%. De totale delta van de Trading strategie is meestal 50%, en daarmee 15% van het fondsvermogen. Bij een sterke daling van de aandelenmarkten kunnen we daarmee uitkomen op een 100% belegde positie.

Hieronder volgen 3 voorbeelden van huidige posities van de Trading strategie.

Trading Voorbeeld 1: Unibail Rodamco Westfield (URW NA)

Unibail (URW NA) is een beursgenoteerd vastgoed bedrijf met winkelcentra op A locatie dat op 6 keer de winst genoteerd staat.

In juli 2022 zakte de koers onder de €50 per aandeel. Op 29 juli is de sept 50 put optie verkocht voor €1,50. Op jaarbasis kan dit wel € 15 opleveren per aandeel Unibail, een rendement van 30%. Als de koers onder de €50 was geëindigd had de Trading strategie verplicht 100 aandelen op €50 gekocht. Vervolgens zou dan een Call optie verkocht kunnen worden om weer optiepremie te ontvangen. Alternatief zou de put optie doorgerold kunnen worden naar een volgende expiratie om zo weer optie premie te ontvangen en de kostprijs te verlagen.

Trading Voorbeeld 2: Albemarle (ALB US)

Albemarle (ALB US) is een wereld leidende lithium producent dat sterk profiteert van de groeiende vraag naar batterijen.

Het bedrijf heeft alle kenmerken van een succesvolle belegging, dit heeft ook geleid tot een hoge waardering van wel meer dan 100 keer de winst van 2022. Qua waardering is het aandeel dus niet geschikt voor de Value strategie maar voor Trading is het bedrijf wel interessant.

In augustus 2022 was de koers $250. Toen is de oktober $210 put verkocht voor $3,50 per aandeel. Op jaarbasis kan dit zo’n $35 per aandeel Albemarle opleveren, een rendement van 14%. Het risico was hierbij laag want de put optie was 16% lager dan de laatste koers. Aangezien het een populair aandeel is, was de kans dat het aandeel snel terug zou opveren, na een eventuele daling, naar verwachting groot.

Trading Voorbeeld 3: Uber Technologies (UBER US)

Uber (UBER US) is wereldwijd de nummer 1 taxi en bezorg app.

Ondanks een omzet van $25 miljard afgelopen jaar maakt het bedrijf nog altijd verlies. Hierdoor is het aandeel niet interessant voor de Value portefeuille.

De laagste koers afgelopen zomer was $20 per aandeel. Op 22 aug was de koers $28 per aandeel. Voor de Trading strategie is toen de oktober 22.5 Put verkocht voor $0,60 per aandeel. Op jaarbasis kan dit zo’n $5 per aandeel UBER opleveren, wat een rendement van 18% is. Het risico was hierbij laag want de put optie was 20% lager dan de laatste koers.