Porsche Holding

Porsche Automobil Holding SE (PAH3) is een in Duitsland beursgenoteerde holding met een 31,4% economische belang in de Volkswagen Group.

Volkswagen is de nr. 1 (of 2) autoproducent van de wereld en heeft een marktwaarde van zo’n €97 miljard euro. De marktwaarde van Porsche is zo’n € 25 miljard euro, dit is zo’n € 5 miljard minder dan dat belang, oftewel een korting van ~20%. Volkswagen heeft een netto cash positie van € 25 miljard, afgelopen jaar was de winst (EBIT) € 16 miljard. Het aandeel is te koop voor 4,5 keer de winst, en door het te kopen via Porsche betaal je maar 3,6 keer de winst.

Het management van Porsche en Volkswagen willen aan de onderwaardering een einde maken. Dat gaan ze doen door het merk Porsche te verzelfstandigen met een IPO. Porsche Holding zal dan ook aandelen van het merk Porsche kopen in de IPO. Waarderingen van Porsche lopen uiteen van €80 to wel €200 miljard euro, wat opmerkelijk is gezien de marktwaarde van Volkswagen (€ 97miljard) waar Porsche nu al onderdeel van is.

Met een belegging in het aandeel Porsche Holding kopen we een belang in de wereldmarktleider op een koers/winst van 4,5 met een korting van 20%. Porsche Holding heeft netto cash op de balans, is een sterk luxe merk, en heeft goed management dat graag waarde wil creëren voor de aandeelhouders. Daarnaast zetten ze volop in op de elektrische toekomst van de auto. Afgelopen jaar werden er meer elektrische Taycan’s verkocht dan 911’s.

Het Foreward Value+ Fund heeft een positie in het aandeel Porsche Holding SE en verwacht dat met de komende IPO van Porsche er waarde gecreëerd zal worden en dat onze aandelen Porsche binnen 4 jaar verdubbeld zullen zijn.