Stellantis

Stellantis is het nieuw gevormde bedrijf dat ontstaan is uit de combinatie van FCA (Fiat) en PSA (Peugeot).

Het bedrijf Stellantis zal de nummer 3 (of 4) ter wereld zijn met in totaal 14 merken, productie locaties in 30 landen en zal auto’s verkopen in 130 landen met zo’n 400.000 werknemers. Eind 2021 of begin 2022 wordt er een Capital Markets Days georganiseerd om investeerders beter bekend te maken het bedrijf.

De auto industrie heeft door de opkomst van Tesla en (autonome) elektrische auto’s te maken met de grootste verandering sinds de uitvinding van de auto. Het management van het oude FCA (Sergio Marchionne) zag dit aankomen en stuurde daarom aan op consolidatie, want alleen de grootste automakers zullen in staat zijn om de benodigde investeringen te kunnen doen. Het nieuwe Stellantis is hier het resultaat van. Stellantis heeft de beste balans van de industrie en heeft een brede geografische spreiding naar automarkten, landen en segmenten. Verder hebben ze anders dan concurrenten een sterke focus op de kapitaals allocatie. Ze investeren pas in een technologie wanneer het duidelijk is dat de consument ervoor wil betalen en wanneer er winst mee te behalen valt. Op 8 juli 2021 gaan ze hun nieuwe elektrische modellen aankondigen.

In de eerste helft van 2022 heeft automaker Stellantis 3 miljoen auto’s verkocht, de omzet hiervan was €88 miljard en de netto winst €8 miljard. Gezien de goedgevulde orderboeken zal de tweede helft van het jaar qua resultaat net zo goed zijn, en zal de winst waarschijnlijk boven de €16 miljard uitkomen. De marktwaarde van Stellantis is €44 miljard en het bedrijf is daarmee voor minder dan 3 keer de netto winst gewaardeerd. Stellantis verkoopt nu meer elektrische auto’s in Europa dan Tesla. Het Foreward Value+ Fund heeft een positie in Stellantis en verwacht dat het aandeel in minder dan 3 jaar verdubbeld is.

Stellantis is het in januari 2021 nieuw gevormde bedrijf dat is ontstaan uit de combinatie van FCA (Fiat) en PSA (Peugeot) en is de nummer 3 autoproducent ter wereld.

https://www.deaandeelhouder.nl/columns/stellantis-wil-omzet-verdubbelen/
Stellantis STLA IM Analyse PDF
https://www.stellantis.com/en/investors/events-and-presentations
Merger of FCA and Groupe PSA Media Briefing – YouTube