Marktontwikkelingen

Zoals we in de vorige nieuwsbrief hadden aangegeven was het beurssentiment dermate slecht dat een sterk herstel in de komende maanden kon worden verwacht, de MSCI World steeg dan ook in juli met 10.7%. We verwachten voor de komende maanden een afnemende focus op de recessie, een afkoeling van de inflatie en een daling van de rente. Door de daling van de inflatieverwachtingen zullen Centrale banken de rentes waarschijnlijk minder hoeven verhogen, dit zal positief zijn voor aandelenmarkten.

Resultaten Juli 2022

Afgelopen maand was het netto resultaat van het Foreward Value+ Fund 7.3%. Het resultaat van de Value portfolio was 5.9%, van Trading was het 1.4% en de kosten waren 0.1%. De MSCI World index (EUR) steeg in juli met 10.7% en staat voor dit jaar op een verlies van -4.3%.

De resultaten van onze portefeuillebedrijven zijn nog steeds in lijn met onze verwachtingen. Wij investeren in specifieke bedrijven waarvan we verwachten dat deze binnen 5 jaar met 100% gaan stijgen. Wij denken dat met een gemiddelde koers/winst van 5,3 van onze Value portefeuille, de kans groot is dat deze met 100% zal stijgen in 5 jaar tijd.
  • In de eerste helft van 2022 heeft automaker Stellantis 3 miljoen auto’s verkocht, de omzet hiervan was €88 miljard en de netto winst €8 miljard. De marktwaarde van Stellantis is €44 miljard en het bedrijf is daarmee voor minder dan 3 keer de netto winst gewaardeerd. Stellantis verkoopt nu meer elektrische auto’s in Europa dan Tesla.
  • De resultaten van Metrobank waren bemoedigend, management heeft aangegeven dat de bank structureel winstgevend zal worden in Q1 2023. De omzet van de bank is jaar op jaar met 31% gestegen naar GBP 236m, terwijl de kosten met 3% zijn gedaald naar GBP 266m voor de eerste helft van het jaar. De bank heeft een beurswaarde van GBP 140m, wij schatten in dat de bank komend jaar mogelijk al enkele tientallen miljoenen winst kan maken.
  • Het aandeel WarnerBrosDiscovery heeft per einde maand een beurswaardering van $34 miljard. Wij verwachten dat de omzet in 2023 $50 miljard zal zijn, met een EBITDA van $14 miljard en een vrije kasstroom van $8 miljard. Het bedrijf is daarmee gewaardeerd op 4x de vrije kasstroom van komend jaar. Donderdag 4 augustus zijn de Q2 resultaten. In de volgende nieuwsbrief zullen we ingaan op die resultaten.
De portefeuille van het Foreward Value+ Fund heeft nu een koers/winst verhouding van 5,3. Dit betekent dat bij een investering van 100.000 euro er komend jaar proportioneel voor 13.273 euro winst gemaakt zal worden door de posities in de portefeuille, op basis van onze 70% Value allocatie. Dit is een rendement op geïnvesteerd kapitaal van 18.8%.
Wilt u meer weten over de kansen die wij zien op de beurs kom dan naar het Beleggers Event op donderdag 8 september waar we uitgebreid ingaan op onze portefeuille. U kunt zich daarvoor aanmelden door een reply op deze mail te sturen of via de button bovenaan deze mail.