Resultaten Augustus 2022

Afgelopen maand was het netto resultaat van het Foreward Value+ Fund -4.3%. Het resultaat van de Value portfolio was -3.2%, van Trading was het -1% en de kosten waren 0.1%. De MSCI World index (EUR) daalde in augustus met 2.8% en staat voor dit jaar op een verlies van -7%.

WarnerBrosDiscovery
Management van WarnerBrosDiscovery heeft de marktverwachtingen bij de Q2 resultaten verlaagd, zo is de verwachtte EBITDA van $14 naar $12 miljard bijgesteld voor 2023, en voor dit jaar zelfs naar $9 miljard door tegenvallers bij het overgenomen Warner Media. De netto schuld is op het moment $49 miljard, zo’n 5 maal de EBITDA, management wil zo snel mogelijk de netto schuld tot 3 maal de EBITDA terugbrengen. Sinds april is al $6 miljard dollar aan schuld afgelost. De gemiddelde looptijd van de schuld is 14 jaar met een vaste rente van 4.3%. Door het elimineren van dubbele kosten en het behalen van synergieën door de combinatie van beide bedrijven is de verwachting dat er nog $3 miljard per jaar bespaard kan worden.
Wij verwachten dat de omzet in 2023 $50 miljard zal zijn, met een EBITDA van $12 miljard en een vrije kasstroom van $8 miljard. Met die vrije kasstroom zal het bedrijf binnen 2 jaar de eigen doelstelling qua schuldgraad bereiken. De markt waardeert het bedrijf nu op $31 miljard en daarmee op een koers/winst verhouding van ± 5.

Porsche Holding

Afgelopen februari kondigde Volkswagen en Porsche Holding aan dat ze van plan waren om Porsche als zelfstandig bedrijf naar de beurs te brengen via een beursgang. Porsche heeft met haar hoge marges een zeldzame positie binnen de automarkt. Zelfs in de 2009 recessie is het bedrijf winstgevend gebleven. Oliver Blume heeft indruk gemaakt als CEO van het merk Porsche door vol in te zetten op een elektrische toekomst voor Porsche. Het succes van de elektrische Porsche Taycan is daar het eerste voorbeeld van. Dhr. Blume is nu ook CEO van Volkswagen geworden en zal na de beursgang CEO van beide bedrijven blijven. Porsche Holding heeft op een koers van €70 in het eerste halfjaar een winst per aandeel gemaakt van €10.27. De marktwaarde van Porsche Holding is €22 miljard. Porsche Holding heeft een belang van 31,9% in Volkswagen en daarmee een indirect belang van 23.9% in Porsche. Daarnaast zal Porsche Holding een direct belang kopen in Porsche van 12.5%, waarmee het economische belang uitkomt op 36.4% van Porsche. De verwachtingen zijn dat Porsche tussen de €60 en €85 miljard waard kan zijn, daarmee heeft onze positie in Porsche Holding veel potentie en kan het aandeel binnen korte tijd veel rendement opleveren.

Wij investeren in specifieke aandelen van bedrijven waarvan we verwachten dat deze binnen 5 jaar met 100% gaan stijgen. De portefeuille van het Foreward Value+ Fund heeft nu een koers/winst verhouding van 5,4. Dit betekent dat bij een investering van 100.000 euro er komend jaar proportioneel voor 13.282 euro winst gemaakt zal worden door de posities in de portefeuille, op basis van onze 70% Value allocatie. Dit is een rendement op geïnvesteerd kapitaal van 18.6%.