Resultaten Maart 2023

Afgelopen maand was het netto resultaat van het Foreward Value+ Fund -1,7%, waarmee het resultaat voor 2023 +13,7% bedraagt. Het resultaat van de Value portefeuille was -1,5%, van Trading was het -0,1% en de kosten waren 0,1%.
Markt ontwikkelingen
Afgelopen maand schrokken beleggers door het omvallen van Silicon Valley Bank (SVB), dat vervolgens leidde tot de gedwongen overname van Credit Suisse door UBS. Door het snelle ingrijpen van de Centrale banken is grootschalige paniek voorkomen. Aandelenmarkten daalden wel 5 tot 10% gedurende de maand uit angst voor een nieuwe bankencrisis, maar herstelden naar het einde van de maand. Financiële aandelen herstelden nog niet, zo daalde onze positie in Metrobank van £1,50 per aandeel naar £1,00 en Brighthouse Financial (BHF US) van $60 naar $40.

Updates Portfolio Bedrijven

  • Concentrix neemt concurrent Webhelp over voor $4,8 miljard, waarmee de nieuwe combinatie wereldwijd de nummer 1 zal worden in het CX (Customer eXperience) segment. De omzet zal dit jaar ongeveer $9,8 miljard zijn met een EBITDA van $1,6 miljard. Het aantal corporate klanten zal verdubbelen van 1000 naar 2000, wat mogelijkheden geeft voor verdere organische omzetgroei. Met deze overname haalt Concentrix de targets qua omzet en winst van 2025 naar dit jaar.
  • Brits kledingmerk Superdry heeft de rechten van het merk verkocht voor de regio Zuid-Korea en China aan de Zuid-Koreaanse Cowell Group voor £34 miljoen ($50 miljoen). Deze regio leverde 1,2% van de totale groepsomzet op, afgelopen jaar was deze omzet £7,4 miljoen en leverde het een winst op van £2,5 miljoen. Per einde maand was de totale marktwaarde van Superdry £90 miljoen.
  • C3.ai is afgelopen maand met 49% gestegen na de cijfers op 2 maart. Door de rappe vorderingen die gemaakt worden met Artificial Intelligence is er nu veel aandacht voor de producten van C3.ai. Zo heeft C3.ai ChatGPT al in sommige van hun producten verwerkt. Nadat in 2022 er op de (marketing)kosten werd gelet om zo snel mogelijk winstgevend te worden, wordt er dit jaar juist weer in personeel geïnvesteerd om de nieuwe klanten te bedienen.
Wij selecteren aandelen in onze portefeuille waarvan we verwachten dat deze binnen 5 jaar met 100% zullen stijgen. De portefeuille van het Foreward Value+ Fund heeft nu een koers/winst verhouding van 6,0. Dit betekent dat bij een belegging van €100.000 er komend jaar proportioneel voor €11.792 winst gemaakt zal worden door de posities in de portefeuille, op basis van onze 70% Value allocatie. Dit is een rendement op het geïnvesteerd kapitaal van 16,8%.
Wilt u ook in onze portefeuille beleggen, dan kunt u contact opnemen door middel van een reply op deze mail te sturen of door een afspraak te maken via 070-7370045.