Resultaten Apr 2023

Afgelopen maand was het netto resultaat van het Foreward Value+ Fund -5,3%, waarmee het resultaat voor 2023 +7,7% bedraagt. Het resultaat van de Value portefeuille was -5,2%, van Trading was het 0% en de kosten waren 0,1%.
Markt ontwikkelingen
In maart en april waren de financiële markten onrustig door de onzekerheid rondom de regionale banken in de VS. Deze kleinere banken hoefden niet te voldoen aan de strengere kapitaals- en liquiditeitseisen van de grotere banken en zijn door de gestegen rente kwetsbaar geworden. De angst blijft dat deze banken een domino effect kunnen veroorzaken en dat gecombineerd met een mogelijk aanstaande recessie maakt dat beleggers minder risico nemen. Deze regionale banken in de VS financieren veel vastgoed, de markt verwacht dat dit ook een impact gaat hebben op de vastgoed waarderingen in de VS.

Updates Portfolio Bedrijven
Het Foreward Value+ Fund heeft een 7,7% positie in twee financiële beleggingen, namelijk Brighthouse Financial (BHF US) en Metrobank (MTRO LN).

  • Brighthouse Financial is een spinoff dat op zo’n 3 maal de winst gewaardeerd wordt, zie ook dit artikel van Barron’s waarin de hele sector als goedkoop wordt bestempeld.
  • Metrobank heeft de winstgevendheid voortgezet in Q1, met maart als beste maand tot nu toe. Er werden meer rekeningen geopend en de bank zag de banktegoeden in maart stijgen.
  • Nadat het Engelse Superdry vorige maand de rechten van China en Korea voor $50 miljoen verkocht kwamen ze afgelopen maand toch met een claim emissie voor £12 miljoen wat ongeveer 19% van de uitstaande aandelen is. CEO en oprichter Dunkerton heeft zijn belang uitgebreid met 4.5 miljoen extra aandelen, en heeft nu 25,37% van alle uitstaande aandelen.
Wij selecteren aandelen in onze portefeuille waarvan we verwachten dat deze binnen 5 jaar met 100% zullen stijgen. De portefeuille van het Foreward Value+ Fund heeft nu een koers/winst verhouding van 5,7. Dit betekent dat bij een belegging van €100.000 er komend jaar proportioneel voor €12.390 winst gemaakt zal worden door de posities in de portefeuille, op basis van onze 70% Value allocatie. Dit is een rendement op het geïnvesteerd kapitaal van 17,5%.
Wilt u ook in onze portefeuille beleggen, dan kunt u contact opnemen door middel van een reply op deze mail te sturen of door een afspraak te maken via 070-7370045.