Resultaten April 2022

Afgelopen maand was het netto resultaat van het Foreward Value+ Fund -7,3%. Het resultaat van de Value portfolio was -5%, van Trading was het -2,2% en de kosten waren 0,1%. De MSCI World index (EUR) daalde in april met 3,3% en staat voor het jaar op een verlies van 6,3%.
De grootste dalers afgelopen maand waren WarnerBrosDiscovery (WBD -2,3%), C3.ai (AI -1,5%) en Alphabet (GOOG -1%). WarnerBros en Discovery zijn afgelopen maand samengevoegd en vormen nu het grootste media bedrijf ter wereld qua content. Afgelopen kwartaal groeide het aantal streamingklanten tot boven de 100 miljoen. Tijdens de NBA playoffs had WBD een 50% marktaandeel in de VS afgelopen maand. Onze inschatting is dat het aandeel op 6 keer de winst staat met veel dubbele kosten in de organisatie. Het bedrijf geeft nu nog jaarlijks $5 miljard uit aan advertenties op externe zenders, hierop gaan ze besparen door deze op de eigen zenders te plaatsen. De marktwaarde van het bedrijf is nu $46 miljard.

Het techbedrijf C3.ai daalde in april met 25% zonder significant nieuws. De Amerikaanse technologie index NASDAQ daalde in april met 13%. Op onze site staat een video van de oprichter Tom Siebel van afgelopen maand met een update van de business case van C3.ai: https://forewardcapital.nl/analyse-c3-ai/

Onze positie in Brighthouse Financial (BHF) profiteert van de stijgende rente, volgens Goldman Sachs verdient het bedrijf de komende 5 jaar $2 miljard meer door de rentestijging in de VS van Q1 2022. Het bedrijf is nu $4 miljard waard op een koers van $52. Maandag 9 mei rapporteert het bedrijf en dit is wat analisten verwachten:

Vorig jaar verdiende BHF $21,53 (koerswinst 2,4) en de analisten verwachting is dat er dit jaar een winst per aandeel zal zijn van $13,89. Dit geeft een koerswinst verhouding van 3,7. Wij denken dat door de gestegen rente BHF de verwachtingen ruimschoots zal overtreffen en impliciet op een nog lagere koerswinst verhouding op de beurs genoteerd is.

Door de daling van deze maand staat de portefeuille van het Foreward Value+ Fund nu op een koers/winst verhouding van 5,4. De koersen van de aandelen zijn gedaald maar de omzetten en winsten van de bedrijven vooralsnog niet. Het beurssentiment is afgelopen maand op één van de laagste niveaus van de afgelopen 35 jaar terecht gekomen:

In het verleden waren momenten waarop het sentiment zo negatief was goede lange termijn koopmomenten.
Door de gedaalde koersen staat de portefeuille van het Foreward Value+ Fund nu op een koers/winst verhouding van 5,4. Dit betekent dat bij een investering van 100.000 euro er komend jaar proportioneel voor 12.000 euro winst gemaakt zal worden door de posities in de portefeuille, op basis van onze 70% Value allocatie. Dit is een rendement op kapitaal van 18,4%.
Dit gecombineerd met onze actieve handelsstrategie zorgt ervoor dat we het komend jaar met veel vertrouwen tegemoet zien. Wilt u meer weten over de kansen die wij zien op de beurs neem dan contact met ons op. Of u bent welkom op de lunch presentatie op vrijdag 10 juni waar we uitgebreid ingaan op onze portefeuille en de kansen op de beurs. U kunt zich daarvoor aanmelden door een reply op deze mail te sturen.