Resultaten Januari 2023

Afgelopen maand was het netto resultaat van het Foreward Value+ Fund +12,7%, dit was de beste maand van het Foreward Value+ Fund sinds de oprichting in januari 2021, zoals we hadden aangegeven in Q4 van 2022 was de kans groot dat er in 2023 een sterke opleving van onze portefeuille zou plaatsvinden. Het resultaat van de Value portefeuille was +10,1%, van Trading was het +2,7% en de kosten waren 0,1%.
Marktontwikkelingen
Zoals in vorige nieuwsbrieven aangegeven hadden wij een sterk herstel van de portefeuille verwacht. De timing hiervan is niet te voorspellen, maar met een portefeuille van winstgevende beursgenoteerde bedrijven op zo’n 5 maal de winst was het slechts een kwestie van tijd dat er een herstel zou plaatsvinden. Voor komend jaar blijven we dan ook optimistisch en verwachten we een verder herstel in de waardering van onze portefeuille bedrijven. Een verdubbeling van de portefeuille binnen 5 jaar is waarschijnlijk, aangezien de portefeuille laag gewaardeerd is (6,1 keer de winst), en in onze portefeuille zijn er bedrijven die volop investeren in de toekomst.
Updates Portfolio Bedrijven
  • De grootste stijger in onze portefeuille afgelopen maand was C3.ai met een rendement van +77,4%. Door de succesvolle lancering van ChatGPT worden de mogelijkheden van het toepassen van Artificial Intelligence voor het brede publiek zichtbaar. C3.ai is reeds een grote speler in het toepassen van machine learning algoritmes bij hun grote corporate klanten. Onze uitgebreide analyse over C3.ai staat op onze website https://forewardcapital.nl/analyse-c3-ai/.
Wij selecteren aandelen in onze portefeuille waarvan we verwachten dat deze binnen 5 jaar met 100% zullen stijgen. De portefeuille van het Foreward Value+ Fund heeft nu een koers/winst verhouding van 6,1. Dit betekent dat bij een belegging van 100.000 euro er komend jaar proportioneel voor 11.535 euro winst gemaakt zal worden door de posities in de portefeuille, op basis van onze 70% Value allocatie. Dit is een rendement op het geïnvesteerd kapitaal van 16,3%.
Wilt u ook in onze portefeuille beleggen, dan kunt u contact opnemen door middel van een reply op deze mail te sturen of door telefonisch contact op te nemen via 070-7370045.