Resultaten November 2022

Afgelopen maand was het netto resultaat van het Foreward Value+ Fund 3,7%. Het resultaat van de Value portfolio was 2,9%, van Trading was het 0,9% en de kosten waren 0,1%.

Marktontwikkelingen
Zoals in vorige nieuwsbrieven besproken lijken alle ingrediënten voor een kantelpunt in de markten aanwezig. FED-voorzitter Powell heeft aangegeven dat de Amerikaanse rente op een langzamer tempo zal worden verhoogd omdat voorlopende economische indicatoren al aan het afkoelen zijn. De verwachting is dat de inflatie hierdoor ook geleidelijk zal dalen. Het is daarmee goed mogelijk dat de rente, specifiek de Amerikaanse 10 jaars Treasury, voorlopig begin november de hoogste heeft gehad. In het verleden waren dit draaipunten voor aandelenmarkten. Aandelenmarkten lopen voor op de reële economie, dus ondanks dat de reële economie het komend jaar waarschijnlijk in een recessie zal verkeren, is de kans groot dat het voor aandelenbeurzen een goed jaar wordt. Een historische parallel is de periode van 2009 en 2010 toen de reële economie door een diepe recessie ging en dat aandelenmarkten juist sterk stegen.

Amerikaanse 10 jaars Treasury
Resultaten Portfolio Bedrijven
  • Britse Metrobank (MTRO LN) is sinds september winstgevend door de gestegen rente in Engeland en door scherp op de kosten te letten. Het aandeel is 30% hoger sinds die resultaten, maar staat nog altijd op een fractie (0,2) van de boekwaarde.
  • Automaker Stellantis rapporteerde een stijging van de omzet van 29% t.o.v. vorig jaar. De omzet afkomstig van volledig elektrische auto’s steeg zelfs met 41% jaar op jaar. De markt waardeert het aandeel op 3 maal de winst.
  • Het farmaceutische bedrijf Organon rapporteerde een derde kwartaal winst van $1,32, het afgelopen jaar werd er een winst gemaakt van $5,59 per aandeel. Het aandeel Organon eindigde de maand op een prijs van $26 per aandeel en wordt door de markt op ~4,5 maal de winst gewaardeerd.
Wij investeren in specifieke aandelen van bedrijven waarvan we verwachten dat deze binnen 5 jaar met 100% gaan stijgen. De portefeuille van het Foreward Value+ Fund heeft nu een koers/winst verhouding van 5.3. Dit betekent dat bij een investering van 100.000 euro er komend jaar proportioneel voor 12.844 euro winst gemaakt zal worden door de posities in de portefeuille, op basis van onze 70% Value allocatie. Dit is een rendement op geïnvesteerd kapitaal van 18,7%.
Wilt u met ons mee investeren, neem dan contact met ons op door een reply op deze mail te sturen.