Resultaten Januari 2022

Afgelopen maand was het netto resultaat van het Foreward Value+ Fund +1.4%. Het resultaat van de Value portfolio was +0,8%, van Trading was het +0,7% en de kosten waren 0,1%. De MSCI World index (EUR) daalde in januari met 3,9%.
Het nieuwe jaar is niet positief begonnen voor de internationale beurzen. De aandelen die het hardst zijn gedaald zijn die van hooggewaardeerde technologie bedrijven. Dit zijn bedrijven waar de winsten nog ver in de toekomst liggen. Centrale banken zijn begonnen met het voorzichtig verhogen van de rente en dit heeft de grootste impact op cashflows die ver in de toekomst liggen.

De portefeuille van het Foreward Value+ Fund heeft een gemiddeld gewogen koers/winst verhouding van 7. Dit betekent dat bij een investering van 100.000 euro er komend jaar proportioneel voor 10.000 euro winst gemaakt zal worden door onze posities in de portefeuille, op basis van onze 70% Value allocatie. Dit gecombineerd met onze actieve handelsstrategie zorgt ervoor dat we het komend jaar met veel vertrouwen tegemoet zien.

Wij denken dat in de hard gedaalde technologie sector nu ook kansen liggen. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u onze analyse van C3.ai, dit snel groeiende technologie bedrijf is afgelopen jaar sterk gedaald en is nu een positie van het Value+ Fund.