Geachte Belegger,

Hierbij het laatste maandbericht van 2021 van het Foreward Value+ Fund. Het eerste volledige jaar is afgerond met een netto rendement van 9.4%. Onze participanten zullen een netto 0.1% hoger rendement hebben doordat ze dividendbelasting kunnen terugvragen. Hieronder vindt u het jaarresultaat, de strategie en een 1 pagina analyse van één van de posities van het fonds.

Resultaten December 2021

Afgelopen maand was het netto resultaat van het Foreward Value+ Fund +4,6%. Het resultaat van de Value portfolio was +3,6%, van Trading was dit +1,1%, de kosten waren 0,1%. De MSCI World index (EUR) steeg in december met 3,2% en YTD met 31,1%. De MSCI World index (USD) steeg 21,8% in 2021, het verschil hiervan wordt verklaard door de stijging van de USD tov de EUR.
In december herstelden beurzen van de dalingen die door de omikron variant waren ontstaan. Ondanks lockdowns en maatregelen lijkt het beursgenoteerde bedrijfsleven goed te draaien. Onze portefeuille is gevuld met aandelen die relatief goedkoop zijn t.o.v. sectorgenoten en waarvan de meeste ook nog eens absoluut goedkoop zijn. Met absoluut goedkoop bedoelen we minder dan 10x de winst. Met aandelen indices op hoge niveaus is het opmerkelijk dat er nog zoveel koopjes te vinden zijn.

De portefeuille van het Foreward Value+ Fund heeft een gemiddeld gewogen koers/winst verhouding van 7. Dit betekent dat bij een investering van 100.000 euro er komend jaar proportioneel voor 10.000 winst gemaakt zal worden door onze posities in de portefeuille, op basis van onze 70% Value allocatie. Dit gecombineerd met onze actieve handelsstrategie zorgt ervoor dat we het komend jaar met veel vertrouwen tegemoet zien. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u onze analyse van Prosus, één van de goedkope aandelen in onze Value portefeuille.