Resultaten November 2021

Afgelopen maand was het netto resultaat van het Value+ Fund -5,1%. De Value portfolio was -4,5%, Trading was -0,4% en de kosten waren -0,1%. De MSCI World index steeg in november met 0,6% en YTD met 27%.

Door de nieuwe omicron variant daalde bepaalde aandelen sterk aan het einde van de maand. Sommige van onze aandelen daalde afgelopen maand met wel 15 tot 20%, dit is waarschijnlijk een combinatie van het einde maand effect en het negatieve sentiment rondom Covid. Er zijn tot nu toe echter 8 miljard vaccinaties gezet wereldwijd, op dit tempo is binnen 3 maanden 75% van de wereldbevolking gevaccineerd
(bron:https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/).
Dit gecombineerd met de populatie die al geïnfecteerd is geweest zal leiden tot het einde van de pandemie. Wij verwachten dan ook dat de paniekreactie van de afgelopen week, de komende maanden zal herstellen.

In het vorige maandbericht vond u onze analyse van Metro Bank. Kort daarop volgde het bericht dat Carlyle een bod aan het overwegen was. Zover is het niet gekomen, wij denken dat de bieding van Carlyle te laag was ten opzichte van de boekwaarde van Metro Bank, en dat de grote aandeelhouders van Metro Bank, waaronder enkele miljardairs, geen verlies op hun positie wilde nemen om Carlyle met de buit ervandoor te zien gaan. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u onze analyse van het aandeel Brighthouse Financial dat met een koers/winst verhouding van minder dan 4 één van de goedkoopste aandelen van de VS is en dat in een hoog tempo aandelen aan het inkopen is.