Resultaten Februari 2022

Afgelopen maand was het netto resultaat van het Foreward Value+ Fund -2,0%. Het resultaat van de Value portfolio was -1,5%, van Trading was het -0,4% en de kosten waren 0,1%. De MSCI World index (EUR) daalde in februari met 2,7%.
Beurzen daalden in februari na de inval van Rusland in Oekraïne. Wat de impact van deze oorlog zal zijn is nu nog niet te zeggen. De invloed op het sentiment is in ieder geval negatief. De invloed op de economie en op de omzetten en winsten van bedrijven lijkt op dit moment erg klein, maar dat zou nog kunnen veranderen.
Afgelopen maand rapporteerde een aantal bedrijven uit onze portefeuille:
Wij zijn optimistisch over de vooruitzichten van onze bedrijven in portefeuille. 2021 was een goed jaar voor deze bedrijven ondanks alle tegenvallers. Het is aannemelijk dat 2022 een beter jaar wordt dan 2021 door de heropening van de economiën na de pandemie.
De portefeuille van het Foreward Value+ Fund heeft een gemiddeld gewogen koers/winst verhouding van 7. Dit betekent dat bij een investering van 100.000 euro er komend jaar proportioneel voor 10.000 euro winst gemaakt zal worden door onze posities in de portefeuille, op basis van onze 70% Value allocatie. Dit gecombineerd met onze actieve handelsstrategie zorgt ervoor dat we het komend jaar met veel vertrouwen tegemoet zien.

Onderaan deze nieuwsbrief vindt u onze analyse van het aandeel Porsche Holding SE (PAH3).