Geachte Belegger,

Hierbij het eerste maandbericht van het Foreward Value+ Fund. Het fonds is per 1 januari 2021 begonnen. Hieronder vindt u de resultaten, de strategie en een aandelen analyse van één van de positie van het fonds.

Resultaten Januari 2021

In de eerste maand van het Foreward Value+ Fund zijn we begonnen met het aankopen van posities. Het resultaat van de Value strategie was -1,0%. De Trading strategie leverde een plus op van 0.1%. Samen leverde dit een bruto resultaat op van -0.9%, na kosten is dit uitgekomen op -1.02%.

Doelstelling

Het Value+ Fund streeft naar een beleggingsresultaat dat significant beter is dan de MSCI World Index en dat netto boven de 10% per jaar ligt. Dit wordt gedaan door een combinatie van lange termijn Value beleggingen (70%) en korte termijn Trading (30%), om zo goede en voorspelbare resultaten voor een selecte groep investeerders te leveren.

Value

Bij Value Investing wordt er gezocht naar aandelen die significant ondergewaardeerd zijn op basis van fundamentele waarden. Een portefeuille dat bestaat uit ondergewaardeerde aandelen die aangeschaft zijn met een Margin of Safety biedt naast een lager risico ook een hoger rendement dan een passieve aandelenindex belegging. De aandelen van het Fonds zijn gemiddeld 50% goedkoper dan de waardering van de gehele markt en/of hun sectorgenoten.

Trading

Op korte termijn wordt de prijs van een aandeel bepaald door vraag en aanbod. Deze prijs kan flink afwijken van de fundamentele waarde van een aandeel. Door te focussen op de aandelen in de markt waar veel handel is, kan er met korte termijn Trading op een structurele manier rendement worden gemaakt. Hierbij wordt er veelal met derivaten gehandeld. Door het korte termijn karakter van deze handel kan er goed worden ingespeeld op thema’s die in de markt spelen.

Marcel Hendriks

Marcel is zijn loopbaan begonnen op de fysieke optiebeurs in Amsterdam. Hij heeft ervaring met alle facetten van de financiële markten, van daghandel in opties tot portfolio optimalisatie en riskmanagement. Hij is in staat om complexe concepten, analyses en de interpretatie van ideeën snel om te zetten in handelsstrategieën. Marcel is bij Foreward Capital verantwoordelijk voor de actieve Trading strategieën.
Andreas van den Brink

Andreas is sinds 2008 in de financiële wereld werkzaam. Hij combineert kwantitatieve kennis met zijn kwalitatieve ervaring bij het zoeken naar Value beleggingen. In 2012 was Andreas medeoprichter van een marktneutraal Hedgefund, waar hij de Long Value portefeuille beheerde. Hij is bij Foreward Capital verantwoordelijk voor de Value beleggingen van het Fonds.

Risico

Het risicomanagement van het Fonds is erop gericht om de risico’s zo goed mogelijk te spreiden. Een goed gespreide portefeuille is de beste manier om de risico’s van het Fonds te verminderen zonder het potentieel te verlagen. Doordat het fonds voor 70% belegd is heeft het een lager risico dan een 100% passieve aandelen belegging.

Deelname

Deelname in het fonds is mogelijk vanaf €100.000,- U kunt elke maand eenvoudig en kosteloos in- en uitstappen.

Kosten

  1. Beheervergoeding 1.5% per jaar;
  2. Performance fee: 15% over de netto vermogensgroei; de performance fee geldt alleen bij een hogere koers dan de hoogste koers ooit (High Water Mark).

Toezicht

Foreward Capital valt onder het AIFMD-registratieregime en is een zogenaamde ‘light’ beheerder. De beheerder van het fonds, Foreward Capital is geregistreerd bij de AFM onder nummer 50025407.

Contact ?

Indien u verdere vragen heeft of nader kennis wilt maken bij ons op kantoor, kunt u ons bereiken via info@forewardcapital.nl of telefonisch op 070-7370045. https://www.forewardcapital.nl

Eens per kwartaal gaan we dieper in op een positie,
dit kwartaal is het aandeel “Rolls Royce”.

Rolls Royce analyse PDF