Resultaten

Afgelopen maand was het netto resultaat van het Foreward Value+ Fund +7,1%, waarmee het resultaat voor 2023 op +13,3% uitkomt. Het resultaat van de Value portefeuille was +6,4%, van Trading was het +0,8% en de kosten waren 0,1%.

In onderstaande grafiek is het 2023 rendement van het Value+ Fund te zien (rechter-as), van de Benchmark (rechter-as) en de maandelijkse outperformance t.o.v. de Benchmark (linker-as).

Markt ontwikkelingen
Zoals vermeld in de laatste nieuwsbrief zijn de belangrijkste Centrale banken in de wereld gestopt met het verhogen van de rentes. Historisch gezien is dit een positieve periode voor aandelen, zie onderstaande grafiek waarin het verloop van de Amerikaanse beurs in de 12 maanden na het eindigen van een rente cyclus is te zien. In onze trading portefeuille is er geprofiteerd hiervan door een positie in Rabo ledencertificaten te kopen die afgelopen maand met 8% stegen. Een ander rentegevoelig aandeel in de Value portefeuille, Unibail-Rodamco-Westfield, steeg afgelopen maand zelfs met 25%.
  • Rolls-Royce had afgelopen maand een Capital Markets Day waarin de nieuwe 5 jaars doelen van het bedrijf werden gepresenteerd. Zo wil de CEO de winst in 2027 laten verdubbelen naar 2,8 miljard GBP (tov de 2023 winst van 1,4 miljard GBP). Rolls-Royce heeft een marktwaarde van 23 miljard GBP en heeft daarmee een koers/winst verhouding van 16, dat zal dalen naar 8 als deze doelen bereikt worden. Het aandeel Rolls-Royce steeg afgelopen maand met 25%. Het aandeel is dit jaar al 188% gestegen en is het best presterende aandeel in de Europese Stoxx 600 index.
Wij selecteren aandelen in onze portefeuille waarvan we verwachten dat deze binnen 5 jaar met 100% zullen stijgen. De portefeuille van het Foreward Value+ Fund heeft nu een koers/winst verhouding van 6,2. Dit betekent dat bij een belegging van €100.000 er komend jaar proportioneel voor €11.913 winst gemaakt zal worden door de posities in de portefeuille, op basis van onze 75% Value allocatie. Dit is een rendement op het geïnvesteerd kapitaal van 16,1%.
Wilt u ook mee investeren in onze portefeuille, dan kunt u contact opnemen door middel van een reply op deze mail of door een afspraak te maken via 070-7370045.