Resultaten Juli 2021

Afgelopen maand was het netto resultaat van het Value+ Fund -2,8%. Value leverde -2,2% op, Trading was -0.5% en de kosten waren -0.1%. De MSCI World index steeg in juli met 1.8% en staat op 18,7% voor het jaar.

Het negatieve resultaat werd veroorzaakt door de opkomst van de Delta variant van het Corona virus. Hierdoor werden aandelen die gevoelig zijn voor de heropening van de economie goedkoper, zulke Value aandelen heeft het Value+ Fund in de portefeuille.
Grote US technologie aandelen worden juist gezien als winnaars van nieuwe lockdowns en werden meer waard. Deze aandelen vertegenwoordigen een groot deel van de internationale aandelen indices. Vandaar ook het verschil in rendement van het Value+ Fund en de MSCI World index, waar de grote US tech bedrijven de drijvende kracht achter het rendement zijn. Wij zien de achterstand tov de MSCI World op dit moment juist als de korte termijn potentie van de aandelen die we in positie hebben.

Als voorbeeld van de korting in onze portefeuille zie de analyse van het aandeel “Organon & Co” onderaan deze nieuwsbrief of op onze website: https://forewardcapital.nl/posities/